- Smart hem

12 Tips för att starta ett litet företag som du inte redan har hört tusentals gånger

Om du har tänkt på att öppna ditt eget företag, kanske du har börjat leta efter råd. Det finns så många tips för att starta ett nytt företag där ute som att välja vilka som ska följa kan bli förvirrande.

Som en erfaren entreprenör kan jag säga att det inte finns någon perfekt formel för att starta ett litet företag. Jag har lärt mig att de bästa affärsrådgivningarna tvingar dig att tänka på ett nytt sätt. Så jag har sammanställt en lista med tips för att starta ditt eget företag som du kanske inte hört.

Tips för att starta ett litet företag
Att öppna ditt eget företag är ofta en lärande-som-du-gå-process. Men desto snabbare beslut tar du tidigt på, desto bättre chans har ditt företag att lyckas. Om du har en entreprenörsidé, försök med dessa tio tips.

1. Adress ursäkter
Otaliga människor drömmer om att bli entreprenörer, men de gör aldrig. De är belastade med ursäkter och rädsla för att misslyckas. Från pengar till tid till ansvar kan du göra en miljon fall för att inte starta ett företag.

Låt oss möta det, att vara din egen chef är läskigt. I de flesta fall har nya företagare mycket att förlora med liten inblick i deras chanser att lyckas. Oroa sig för riskerna med företagsägarskap är normalt.

Men ursäkterna sätter dig bara ner från att nå dina mål. Om du verkligen vill starta ett företag måste du ta reda på orsakerna till att du inte kan starta ett företag och bli av med dem. Hitta en lösning på problemet istället för att låta det hålla dig tillbaka.

2. Absorbera allt
Lyssna på vad andra har att säga-vänner, familj, experter, ens själv. När det gäller saker som har att göra med dina entreprenörsmål, var en svamp. När du lär dig, börja arbeta med idén i ditt huvud. Skriv ner sakerna. Håll anteckningar från alla resurser du stöter på för att utveckla en detaljerad plan.

När du berättar för folk om din start, läs deras kroppsspråk. Tycker de om idén? Eller är de bara trevliga och tror verkligen att du går i fel riktning? Uppmuntra dina lyssnare att vara ärliga med dig. Den kollektiva åsikten du får från kamrater kan vara en återspegling av hur konsumenterna ska reagera.

Inte ignorera styrkan från experter och veteranföretagare. Dessa människor känner till första hand vad som fungerar och inte fungerar. Smarta företagare lär sig av de misstag som andra företagsägare har gjort.

3. Var en lösning
Istället för att börja din idé med vad man ska sälja, tänk på vad den ska lösa. Det är mycket lättare att få en solid kundbas när ditt företag löser ett problem. Din start bör fylla ett hål i en viss marknad eller nisch.

Till exempel skapade jag inte Patriot Software bara för att jag hade en passion för programvara. Jag ville lösa ett problem som småföretagare som jag mötte. Efter att ha gjort lite forskning fann jag att jag kunde ge löne- och bokföringsprogram som är lätt att använda och prisvärd.

Ta reda på varför du öppnar ditt eget företag. Att förstå dina motiv hjälper dig att skapa ett varumärke och marknadsföra ditt företag. Vet vilka problem dina målkunder står inför och hur du kan lösa dem.

4. Håll det enkelt
Om du är som många entreprenörer har du en affärsidé och du är redo att köra med den. Var försiktig så att du inte låter ditt koncept snöboll i något överkomplicerat. Du kan sluta med en dyr, utarbetad slutprodukt som ingen vill köpa.

Som ny företagsägare, försök att starta små och begränsa ditt fokus. Läs om hur du testar din affärsidé. Skapa en enkel, god kvalitet eller tjänst. En framgångsrik affärsidé bör uppfylla löften till kunder och överträffa förväntningarna.

Skär onödiga funktioner som vattnar ner dina erbjudanden och kostar dig pengar. Som ett litet företag behöver du inte alla klockor och visselpipor i ett jätteföretag. Det blir lättare att lägga till ditt företag när det växer.

5. räkna kostnaderna
När du börjar utveckla din affärsidé lägger du till hur mycket det kostar. Du måste faktor i varje företagskostnad som krävs för att starta och driva. Några kostnader att komma ihåg inkluderar din plats, hyra, leveranser, marknadsföring och mer.

Kom upp med det mest utbildade numret du eventuellt kan. Ta sedan vad du tror att dollarbeloppet är och fyrdubbla det. Allvarligt, fyrdubbla det. Du upplever oväntade kostnader för att driva ett företag runt varje hörn. Det är bättre att vara överberedd än kortfattad när pengar börjar röra sig in.

När du tänker på kostnaden för att starta ett företag, glöm inte din personliga budget. Titta på hur mycket pengar du behöver för att leva, inklusive hyra, mat, gas, sjukvård, etc. Lägg ut dessa kostnader i enlighet med vilka du måste betala (t.ex. hypotekslån) till dem som kan glida om pengarna går ut (t.ex. , underhållning).

När du först fattar alla dina utgifter börjar du skapa en företagsbudget. Först kan du behöva få lite externt kapital för att få ändamål att mötas, som ett litet företagslån. Gå över alla dina alternativ innan du lägger dina pengar i uppstarten.

6. Föreställ dig själv med nollpengar
Jag menar noll. Det är hög sannolikhet att detta kommer att hända. Jag har haft flera företag inte gör det för lång tid. Och jag har kommit nära konkurs.

Att starta en misslyckad affärsidé är en verklighet för många entreprenörer. Över hälften av nya företag misslyckas inom de första fem åren av öppningen. Hur skulle du hantera att du inte har inkommande pengar?

Det är en bra idé att komma fram till ett “bara om det värsta resultatet händer” planen. Du kan behöva få ett jobb på flyga eller tillfälligt leva med dina föräldrar. Du kanske måste gå utan bekvämligheter som du är van vid. Ta reda på hur du skulle få om din affärsplan gick söderut.

Titta på dina nuvarande inkomstkällor. Vad tjänar du från ditt nuvarande jobb? Hur länge kommer dina besparingar att vara kvar om du slutar? Vilka oförutsedda saker kan rota upp din plan (till exempel förstör du din bil eller ugnar)? Förbered dig på alla situationer som kan hända om affärsidén inte fungerar.

7. Tjäna medan du bygger
Om du vill starta ett litet företag, sluta inte ditt dagjobb – än. Att starta en lyckad start är en process. Bygg ditt företag i steg och gradvis övergång från anställd till entreprenör.

Som ny företagsägare tar det lite tid att tjäna en stabil inkomst. Håll din nio till fem och arbeta på verksamheten under lediga timmar så att du kan tjäna under de tuffa första etapperna. När du har en hälsosam tillströmning från ditt företag kan du ta itu med företagsägandet heltid.

8. prata om ditt företag
En utmaning många företagare ansikte är att de inte vet hur man säljer. Det kan vara skrämmande att dela ditt företag med världen, speciellt när du är ny.

Om du är orolig för vad folk kommer att tänka på ditt företag, måste du komma över det. Om du inte kan övertyga konsumenterna att köpa från dig och stödja ditt företag är det svårt att tjäna pengar. Inte utåtriktad? Fejka det till du klarar det. Om du verkligen vill ha framgång på marknaden, har du inte råd att vara blyg.

Under mina första dagar som entreprenör, var jag tvungen att göra en allmänhet som talade för första gången. Därefter hade jag ingen träning eller erfarenhet av att prata med stora grupper av människor, för att inte tala om att jag inte var mycket angelägen om tanken att möta min värsta rädsla.

Men om jag ville ha mitt unga företag att lyckas, måste jag komma ut ur min komfortzon. Detta kom i form av planering och värd för nästan 70 tre dagars konventioner för min kundbas av nätverksrekryterare.

Jag kan inte börja berätta för dig hur rädd jag var. Som det visade sig blev jag mycket bekvämare framför människor efter att ha talat på konventionerna. Även om jag var mer inåtvänd än extroverted, lärde jag mig att “lägga mig där ute” för min affärs skull.

Var redo att tala tryggt om ditt företag, även om det gör dig obekväma. Som ny företagsägare måste du ständigt marknadsföra och näta. Från nätverk med kunder för att förhandla leverantörsbetalningsvillkor måste du kunna kommunicera.

9. Känn de juridiska kraven för att starta ett litet företag
Att starta ett företag är spännande. Lagar är inte. Men du måste förstå de regler som följer med att öppna ett företag. Om du inte följer regeringsbestämmelserna kan du möta branta straff.

Från att skapa en juridisk struktur för att skapa ett bokföringssystem måste du följa lagar. Du måste registrera verksamheten med ditt tillstånd. Du måste också ta hand om företagsspecifika skatteskulder. Och när du anställer arbetstagare måste du följa arbetsgivarens lagar.

Reglerna som gäller för dig beror på din stat, affärsstruktur och bransch. Överväg att prata med en liten företagskonsulent när du skapar ditt företag.

10. Balansera passion med visdom
En av de viktigaste ingredienserna i en framgångsrik affärsidé är passion. Passion kommer konsekvent att driva dig för att förbättra din process så att ditt företag växer.

Med det sagt, låt inte passion ta över alla dina beslut. Passion kommer att flytta dig framåt, men kunskap kommer att peka dig i rätt riktning.

Utför marknadsundersökning på din bransch och prata med att rikta kunderna för att ta reda på ditt företags potential. Fråga experter om att starta en start. Nå ut till proffs som kan hjälpa dig med vissa verksamhetsområden, som finansiella rådgivare och advokater.

När ditt företag börjar komma ihop, tänk på det som att köra bil. Låt din passion träffa gaspedalen och ditt sinne styr ratten. På det sättet kan du vara säker på den riktning du är på väg och behålla det momentum du behöver för att komma dit.

Handla om Wanda Curci

Läs alla inlägg av Wanda Curci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *