- Hälsa

Chickenpox utbrott på North Carolina skolan med höga anti-vaccinationsräntor lämnar dussintals sjuk

En skola i Asheville, North Carolina, har blivit översvämd med dussintals fall av vattkoppor efter höga föräldrarsnivåer som vägrar att vaccinera sina barn och hävdar religiöst undantag, enligt flera försäljningsställen.

Asheville Waldorf School lär barn från förskola till sjätte klass. I början av november hade mer än 28 barn smittats, och före detta fredag hade antalet ökat till 36, The Washington Post- rapporterna . Det är det värsta utbrottet i staten sedan ett vaccin mot vattkoppor blev tillgängligt för 20 år sedan.

 

Vaccinet har varit otroligt effektivt, eftersom cirka 90 procent av barnen brukade dra ihop sjukdomen. I förväg skulle ungefär 4 miljoner fall av viruset uppträda årligen i USA, över 10 000 av dem skulle vara inlagda och mellan 100 och 150 av dem skulle dö.

Enligt Buncombe County Health Department, som har spårat den lokala spridningen av vattkopporna sedan oktober, var undantag från vaccination en betydande faktor i spridningen, rapporterade CNN . Dr Jennifer Mullendore, länets medicinska direktör, sa att förra årets Asheville Waldorf-förskoleklass hade den högsta graden av religiösa undantag i länet och en av de högsta i staten.

Lokalt papper Citizen-Times rapporterade under skolåret 2017-2010, 19 av 29 barngarteners var undantagna från minst ett vaccin och 110 av 152 elever i hela skolan hade inte fått vaccin mot vattkoppor. Data har ännu inte samlats för det aktuella läsåret, sade Mullendore.

I utbrottets väcka inleder skolan allvarliga begränsningar för att förhindra fler fall, enligt CNN. Till exempel, alla som har sjukdomen måste stanna hemma, och klasskamrater av barn som befanns vara smittsamma måste stanna hemma i 21 dagar. Föräldrar måste tillhandahålla bevis på immunitet genom blodarbete eller läkares uttalande för att komma runt dessa regler.

‘[Karantänen är] vår sista utväg när det gäller att innehålla och stoppa sjukdomsutbredningen så att vi inte ser fler fall och så slutar ingen med en komplikation, säger Mullendore till utloppet och tillägger att inga komplikationer eller inläggningar har hittills rapporterats.

Men framtida incidenter är verkligen möjliga.

‘Vi kan inte förutsäga vem som ska sluta med komplikationer,’ sa hon. ‘Det finns fallrapporter om tidigare friska barn som slutar på sjukhus på grund av vattkoppor – eller döende på grund av vattkoppor.’

Enligt Centers for Disease Control and Prevention är situationen i North Carolina en del av en växande anti-vaccinationsrörelse. Antalet barn under 2 år som inte har fått några vaccinationer har fyrdubblats sedan 2001 .

  ‘Skolan följer immuniseringskrav som upprättats av statsrådet, men erkänner också att föräldrars beslut att immunisera sina barn händer innan de går in på skolan’, säger skolan i ett uttalande till en lokal radiostation.

Vattenkopporna , som orsakas av varicella-zosterviruset, är ett kliande, blåsliknande utslag. Andra symtom är trötthet och feber. Poxen syns vanligtvis först på mage, rygg och ansikte och kan sedan sprida sig över hela kroppen. Det är särskilt allvarligt hos spädbarn och människor med försvagade immunförsvar. Det bästa sättet att förhindra vattkoppor är att få vaccinet, säger CDC.

Enligt Centers for Disease Control and Prevention har ingen vetenskaplig studie funnit samband mellan vacciner och autism.

Handla om Wanda Curci

Läs alla inlägg av Wanda Curci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *