sans2
- Sci-Tech

Forskare skapar en ny typsnitt som är utformad för att öka ditt minne

 

Under mina första år på universitetet var jag en hemsk student. Ointresserad, trött. Glömt .

 

Det skulle ha varit praktiskt att ha en typsnitt som är speciellt utformad för att hjälpa mig att lindra de mest pressande av de här frågorna – det faktum att jag ska skriva ett labbkort om och om igen, bara för att hjälpa mig kom ihåg dem.

 

Ange Sans Forgetica .

 

Forskare på Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) i Australien har utvecklat ett helt nytt teckensnitt som utformats ‘med hjälp av principerna för kognitiv psykologi’ för att hjälpa dig att bättre komma ihåg dina studieanmärkningar. Teckensnittet är en sans serif-typsnitt, med två ovanliga funktioner: Den svänger lite vänster, vilket är en sällan använd designprincip i typografi, och den är full av hål.

 

Dessa hål har dock en avsikt. De gör Sans Forgetica svårare att läsa och lurar din hjärna i att använda ‘djupare kognitiv bearbetning’ och främja bättre minnesretention. Den psykologiska inlärningsprincipen är känd som ‘önskvärd svårighet’ och den obstruktionen – hålen – betyder att du bor på varje ord bara lite längre.

 

 

Teckensnittet skapades i samarbete med Creative Agency Naked och RMIT School of Design och Behavioral Business Lab.

 

För att hitta den bästa fonten för att öka minnet exponerade 400 studenter för flera olika teckensnitt. Sans Forgetica visade det största språket i att komma ihåg.

 

‘Sans Forgetica gjorde det bästa för att hjälpa minnet eftersom det bröt tillräckligt med designprinciperna utan att bli alltför oläsligt’, säger Dr. Jo Peryman , ordförande för RMIT Behavioral Business Lab.

 

Även om det var banbrytande av RMIT att användas som ett studieverktyg, anser doktor Janneke Blijlevens, grundare av beteendeföretagslaboratoriet, att teckensnittsansökningarna sträcker sig bortom klassrum och kan hjälpa människor att memorera saker som är viktiga för dem i sina egna liv.

 

Handla listor, födelsedagar, viktiga datum? Skriv ner den i Sans Forgetica och du lurar din hjärna till att komma ihåg det.

 

Hur bra fungerar det? Kom tillbaka till mig om några månader.

 

 

Handla om Wanda Curci

Läs alla inlägg av Wanda Curci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *