space-elevator.jpg
- Sci-Tech

Japans minibusshiss går till rymden

Forskare i Japan har lanserat ett par satelliter som är bundna till den internationella rymdstationen den 22 september, rapporterade Science News Monday .

Weekend-lanseringen, som genomfördes vid Shizuoka University i Japan, är den första rättegången som utförs i rymden som en del av Space Tethered Autonomous Robotic Satellite (STARS) -projektet . Satelliterna, kallade STARS-ME, kommer att ‘transporteras till ISS av HTV lanserad av H-IIB-raketen ‘, enligt information på projektets hemsida.

Lanseringen var ursprungligen planerad till 11 september. Det är ännu inte klart varför det var försenat i mer än en vecka. CNET har skrivit till laget för förtydligande.

Om det är framgångsrikt förväntas rymdlyftare minska kostnaderna för att transportera människor och objekt till och från rymden enormt. Fortfarande finns det ett antal utvecklingsbehov som behövs för framsteg, såsom speciella kablar som är resistenta mot kosmetiska strålar med hög energi.

space-elevator.jpg

Lanseringen följer tidigare som heter STARS, STARS-II och STARS-C under 2009, 2014 och 2016, varav endast STARS fortfarande arbetar i rymden. En ny lansering som kallas STARS-AO är nära förestående, planerad till 29 oktober.

Shizuoka University svarade inte genast på en fråga som sökte information om skillnaderna i dessa lanseringar.

Handla om Wanda Curci

Läs alla inlägg av Wanda Curci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *