082012_insight_6in.jpg
- Sci-Tech

NASAs InSight-landare kommer närmare att avslöja Mars-mysterier

NASA: s Mars InSight- landare nådde precis en milstolpe på väg till den röda planeten: Det är officiellt halvvägs.

NASA lanserade framgångsrikt Mars InSight-landaren den 5 maj – det första interplanetära uppdraget att starta från USA: s västkust – och det är nu bra på väg till Mars med en hastighet av 6.200 mil per timme. Den 5 augusti kallade NASA: InSight har nått halvvägs på sin resa.

 

Landaren själv är undanstoppad bakom en flygbuss, för att skydda den under flygningen. Innan den når tillvägagångssättet för sitt uppdrag, övervakar NASA hälsan hos den lilla rymdroboten och kontrollerar att allt fungerar som det borde vara.

Efter manövreringen av bankorrigering den 22 maj och 28 juli är InSight nu på en relativt stabil kurs och ser inte en annan stor korrigering fram till 12 oktober 2018. Som skrivande har den lilla landaren fortfarande ytterligare 18 000 000 miles att flyga men det kommer att göra ett kort arbete av det.

InSight-landaren är planerad att röra ner på Mars den 26 november, där den kommer att börja utföra ett antal experiment som gör det möjligt att se tillbaka genom tiden – hur planeten bildades och utvecklades och vilka mineraler som finns under dess röda exteriör.

Du kan läsa alla detaljer om Mars InSight-uppdraget i vår tidigare täckning .

Särskilda rapporter : CNET: s djupgående funktioner på ett ställe.

Kultur : Ditt nav för allt från film och tv till musik, serier, leksaker och sport.

Handla om Wanda Curci

Läs alla inlägg av Wanda Curci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *