- Hälsa

Vanessa Lachey öppnar sig om Son Phoenixs "Traumatiska Erfarenhet" på sjukhuset

Vanessa Lachey öppnar om sin sons Respiratory Syncytial Virus (RSV) diagnos som lämnade honom på sjukhus strax efter sin födelse.

På tisdag skickade mamma i tre bilder av Phoenix, som nu är nästan 2 när han var en bebis och delade sin erfarenhet av att ta hand om sin son – som föddes 10 veckor i förtid.

‘När jag födde min yngsta, Phoenix, vid 30 veckor visste jag att han skulle behöva extravård’, skrev hon på Instagram .

I skottet rymmer Vanessa, 37, en ung Phoenix – som är insvept i en filt, bär en sjukhusrock och har ett andningsrör på näsan.

‘Men jag var inte medveten om att han hade ökad risk för ett vanligt respiratoriskt virus som kallades #RSV på grund av hans underutvecklade lungor och omogen immunförsvar, fortsatte hon.

Vanessa Lachey och son Phoenix
Vanessa Lachey / Instragram

Vill du ha alla senaste graviditeter och födelsemeddelanden, plus kändismamma bloggar? Klicka här för att få dem och mer i PEOPLE Babies nyhetsbrev .

De som har respiratorisk virus upplever vanligtvis kallt liknande symtom, inklusive hosta, rinnande näsa och feber. Även om de flesta RSV-infektioner klarar sig själv inom 7-14 dagar är det särskilt farligt för unga spädbarn eftersom det kan orsaka andningssvårigheter och uttorkning enligt Center for Disease Control and Prevention .


Vanessa Lachey med Phoenix i april
Vanessa Lachey / Instagram

‘Så när han var på sjukhus i sex dagar för svår RSV-sjukdom, blev jag chockad och räddad,’ lade Vanessa till. ‘Jag önskar att jag hade vetat mer om RSV före denna traumatiska upplevelse.’

 

Hon fortsatte också med att förklara att hon samarbetar med AstraZeneca, ett läkemedelsföretag, för att öka medvetenheten om sjukdomen under sitt månadslånga initiativ.


Lachey-familjen
Vanessa Lachey / Instagram

 

Vanessa och man Nick Lachey, 44, öppnade tidigare för Människor om att anpassa sina förväntningar när det gällde deras yngsta familjemedlem.

‘Vad jag måste göra för mig själv som en mamma av en preemie är att inte räkna milstolparna,’ sa Vanessa på Pampers '#SleptLikeThis event i januari.

‘Jag menar det löst och med kärlek – att inte jämföra honom eftersom varje barn kommer att vara annorlunda, särskilt en preemie’, tillade hon.

  Paret – även föräldrar till Brooklyn Elisabeth, 3, och Camden John, 6 – var också försiktiga att inte jämföra vad de två äldre barnen gjorde som 1-åringar som Phoenix kunde göra.

‘Han är mindre, men han är frisk. Han är så glad, ‘sa Vanessa. ‘Brooklyn och Camden stod och gick lite på den här tiden och han är inte ens nära det.’

‘Och jag är okej med det för att varje barn har sin egen tid och sitt eget ögonblick,’ förklarade hon, ‘och i stället för att vi bor på vad han inte gör, lever vi bara och berikar vad han gör.’

‘Han är det lyckligaste, mest glada barnet någonsin’, tillade Nick. ‘Han kryper överallt, han är så nyfiken och in i allt nu.’

Handla om Wanda Curci

Läs alla inlägg av Wanda Curci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *